ELS NOSTRES FRUITS DEL BOSC

FINCA D’AGRICULTURA ECOLÒGICA ON PRODUÏM FRUITS DEL BOSC

La sensació d’entrar a la plantació i caminar entre les plantes, desbordants de fruits i flors, envoltat de fulles d’un verd intens, et fa sentir l’abundància de la Natura i de la Vida.

Som productors ecològics de fruits del bosc, cultivem la plantació més gran del Pirineu i ho fem amb amor i cura cap a cada fruit, perquè arribi a la teva taula el millor de la Terra, perquè puguis gaudir del sabor i aroma de cada varietat, i de les seves excel·lents propietats.

FRUITS DEL BOSC

Des de meitat de juny fins mig octubre, cada matí i cada vespre, collim els petits fruits que fan les nostres plantes. Per a algunes varietats de la plantació de La barrota “Petits” es un adjectiu poc adient. Els gerds Versalles o Polka, i les mores Apache i Arapahoe son de promig big size, poden arribar a pesar més de vint grams la unitat. A La barrota collim pensant en el client i en la persona que gaudirà els nostres fruits. En els clients, seleccionant els fruits per tamany en el moment de la collita, els fruits van de la planta al bol, que a mesura que s’omple es tanca per preservar-lo. En la persona que els menjarà, assegurant-nos que arriba al seu plat la màxima qualitat en cada gerd, mora o grosella que ens dona aquesta terra abundant que mira al Cadí.

FRUITS DEL BOSC DESSECATS

Per als amants de les infusions, tant reconfortants a l’hivern i súper refrescants a l’estiu, a La Barrota oferim la nostra fruita també dessecada. Al deshidratador només hi entra collita de vespre, que ha passat el dia acabant d’arribar al punt perfecte de maduració i està perfecta per al procés. Són deu hores les que calen per que cada gerd deixi anar tota l’aigua que duu i es converteixi en un regal intens per al qui el gaudeix. Els fruits del bosc dessecats també son boníssims amb el iogurt i son un complement interessantíssim alhora d’acompanyar el Gintònic.

PURÉ DE FRUITS DEL BOSC

Hi ha una part de la collita amb la que aconseguim que els fruits del bosc ecològics de La barrota, i les espectaculars propietats que els acompanyen, romanguin a la nostra dieta al llarg de tot l’any. El format Vitacube es un puré de fruita pura congelada en forma de glaçons. Es tracta d’un format amb una amplia versatilitat; es pot fer servir com a base de salses, per a fer coulis, per a donar intensitat als smoothies dels matins, com a salsa per a carns, etc. Es un format presentat en forma de 24 glaçons de fruits pura congelada sense additius ni sucres.

Des del 2018 cultivem Gerds, Mores i Nabius, abastim la restauració local que es nodreix de producte de proximitat oferint plats gustosos i de qualitat. Trobareu els nostres Fruits del Bosc en les postres del restaurant Torre del remei de Bolvir.

En el nostre obrador, a més de les cistelles de fruits frescs, també elaborem puré de fruita natural (sense conservants) i fruita deshidratada.

«Passejar per la plantació a l’estiu, quan les plantes són plenes de fruits i flors, amb les fulles verdes exuberants…
És sentir l’abundància de la terra. »

Carol Solé